Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи правомірно надавати довідку про підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2022 рік, якщо заборонено проводити камеральні перевірки?

, опубліковано 19 квітня 2022 о 15:35

Законом України від 3 березня 2022 року №2118-Х «Про внесення до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 2118) внесено зміни до Податкового кодексу України. А саме: підпункт 69.2. пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу визначено, що податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

- у разі встановлення факту подання не повного пакету документів для підтвердження статусу платника єдиного податку на 2022 рік чи маємо право відмовляти суб’єкту господарювання у включенні в Реєстр платників єдиного податку четвертої групи на 2022 рік;

- чи правомірно надавати довідку про підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2022 рік, якщо заборонено проводити камеральні перевірки?

Наразі внесено зміни до пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, зокрема, знято обмеження на проведення камеральних перевірок податкових декларацій платників єдиного податку четвертої групи.

Довідки про підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2022 рік або відмови у такому підтвердженні статусу будуть надаватися за результатами камеральних перевірок поданої звітності.