Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Термін та форма, за якою звітують платники єдиного податку за ставкою 2 відсотки

, опубліковано 16 травня 2022 о 16:37

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що у зв’язку з набранням чинності 16.04.2022 Закону України від 01 квітня 2022 року № 2173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо адміністрування окремих податків у період воєнного, надзвичайного стану» виникли деякі особливості застосування спрощеної системи оподаткування.

Наразі, податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу є календарний місяць. Таким чином, платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду.

Наразі з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), розроблено нову форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124.