Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про фактичні перевірки, проведені податковою службою Вінниччини

опубліковано 22 липня 2022 о 15:34

У першому півріччі 2022 року податкові аудитори Вінниччини провели 609 фактичних перевірок, за результатами яких, до суб’єктів господарювання застосовано 10 млн 985,7 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.

Зокрема, з метою забезпечення дотримання законних прав та інтересів громадян України в умовах воєнного стану територіальними органами ДПС здійснюються контрольно-перевірочні заходи щодо суб’єктів господарювання, які відмовляють споживачам у проведенні розрахунків за допомогою банківських платіжних засобів.

Нагадаємо, що наразі дозволено проводити фактичні перевірки суб’єктів господарювання, зокрема за наявної інформації про незабезпечення можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів. Отож за недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів передбачено адміністративну відповідальність та накладення штрафу у розмірі від 1700 грн. до 3400 грн. За повторне порушення, вчинене протягом року, застосовується штраф у розмірі від 8500 грн. до 17000 грн.

Так, за перше півріччя 2022 року ГУ ДПС у Вінницькій області проведено 64 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, щодо яких наявна інформація про відмову споживачам у проведенні розрахунків за допомогою банківських платіжних засобів, за результатами яких застосовано 207,5 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій.  

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області