Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про підзвітні фінансові рахунки

опубліковано 26 липня 2022 о 16:37

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм п.п. 14.1.146 ст. 14 Податкового кодексу України підзвітним рахунком є фінансовий рахунок, що відповідає одному з таких критеріїв:

► власником фінансового рахунка є фізична особа – нерезидент;

► власником фінансового рахунка є юридична особа – нерезидент або представництво нерезидента – юридичної особи;

► власником фінансового рахунка є юридична особа, яка не є фінансовим агентом та кінцевим бенефіціарним власником (контролером) якої є фізична особа – нерезидент.

При цьому, фінансові агенти ( банки або небанківські фінансові установи) зобов’язані подавати звіт про підзвітні рахунки центральному органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику. Звіт про підзвітні рахунки подається щороку, до 1 вересня виключно в електронній формі. Форму звіту та порядок її заповнення і подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 12.08.2020 № 496. Не є фінансовими агентами особи, звільнені від надання інформації про підзвітні рахунки відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA), а також іншого міжнародного договору, що містить положення про обмін інформацією для податкових цілей, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, або укладеного на його підставі міжвідомчого договору.