Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова продовжує контроль за нерезидентами

, опубліковано 17 серпня 2022 о 11:10

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Державна податкова служба України здійснює контроль за нерезидентами та їх представництвами. Щоби здійснювати свою діяльність в правовому полі, така категорія платників зобов’язана стати на облік у контролюючих органах. У разі, коли встановлено здійснення нерезидентом діяльності без взяття на податковий облік, контролюючим органом складається акт перевірки. На підставі такого акта може бути:

- прийнято рішення про взяття на облік такого нерезидента в Україні без заяви нерезидента та отримання заперечення до акта перевірки;

- застосовано штрафні санкції у розмірі 100 000 грн;

- накладено арешт на майно нерезидента (п.п. 94.2.9  п. 94.2 ст. 94 Кодексу), припиняється адміністративний арешт майна після взяття нерезидента на податковий облік на підставі акта перевірки. 

Детальніше ознайомитися  із особливостями контролю за нерезидентами (представництвами нерезидентів) у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні можна на вебсайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/604641.html.