Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2022 року відвідувачам Центрів обслуговування платників Вінниччини надано 104 тисячі адмінпослуг

, опубліковано 20 вересня 2022 о 14:28

Упродовж січня-серпня 2022 року Центри обслуговування платників Вінниччини надали відвідувачам 104 тисячі адміністративних послуг. Про це інформує в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

Вона додає, що наразі, з метою виконання Закону України «Про адміністративні послуги», для надання послуг і сервісів юридичним та фізичним особам – платникам податків та громадянам, в області при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Вінницькій області функціонує 24 Центри обслуговування платників.

За статистикою найчастіше громадяни звертались за отриманням  адміністративної  послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього у січні-серпні 2022 року надано 42,2 тис. таких послуг.

Запитуваними також є послуги з реєстрації платників єдиного податку та видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цих послуг у січні-серпні 2022 року надано 17,9 тис. та 11,1 тис. відповідно.

Додамо, що для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання. Зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.