Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для Перемоги української армії вінничани перерахували майже 651,2 млн грн військового збору

, опубліковано 19 жовтня 2022 о 12:15

Упродовж трьох кварталів 2022 року роботодавці регіону перерахували до державного бюджету 651 млн 194,5 тис грн військового збору. Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

«Завдячуючи активній позиції вінницького бізнесу, спрямовані на нашу якнайшвидшу перемогу, надходження військового збору, у порівнянні з січнем-вереснем 2021 року, зросло майже на третину або на 153,5 млн  грн.», – наголошує посадовець.

При цьому, Оксана Домерат нагадує, що військовий збір – це внесок кожного офіційно працюючого українця на підтримку та реформу збройних сил нашої держави. Ставка збору не змінювалася протягом останніх років і становить 1,5% об’єкта оподаткування. До нього, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відноситься: орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.