Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року понад 734,9 млн грн платники Вінниччини спрямували на потреби війська

, опубліковано 11 листопада 2022 о 12:29

«У січні-жовтні 2022 року платники Вінницької області сплатили до бюджету понад 734,9 млн грн військового збору», – про це під час спілкування з платниками під час нещодавньої зустрічі повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

Вона, зокрема, наголосила, що порівняно з десятьма місяцями 2021 року, надходження цього платежу зросли на більш ніж 173,7 млн грн або на 31,0 відсоток.

Принагідно Оксана Домерат зауважила, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні. Військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.