Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Алгоритм дій єдинника при переході з пільгової на іншу ставку єдиного податку

, опубліковано 28 листопада 2022 о 11:14

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що для переходу з пільгової на іншу ставку єдиного податку, платник єдиного податку третьої групи повинен здійснити наступні дії:

1) повернутися шляхом самостійної відмови від спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2% доходу на ставку платника єдиного податку, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Заява про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява) повинна бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.

2) подати Заяву для переходу на обрану ставку, відмінну тій, яку застосовувала до обрання особливостей оподаткування з урахуванням підпунктів 4 та 5 п. 293.8 ПКУ:

– не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та реєстрації такого платника платником ПДВ (у разі зміни ставки з 5% на 3%);

– не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість (у разі зміни ставки з 3% на 5%.