Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Штрафи за несвоєчасне подання податкового розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 у період воєнного стану в Україні

, опубліковано 07 грудня 2022 о 16:18

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн (п. 119.1 ПКУ).

Водночас згідно із п. 7 ч. 11 Закону № 2464 за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування ЄСВ у складі звітності з ПДФО (єдиного податку) накладають штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб – платників податків у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ.

За відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов'язок щодо дотримання термінів подання звітності, платники податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов'язковим виконанням таких обов'язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні (пп. 69.1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Платники податків, у т.ч. щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов'язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості, звільняють від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, передбачених ПКУ, за умови виконання ними таких податкових обов'язків упродовж 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.