Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості контролю за дотриманням валютного законодавства під час воєнного стану

, опубліковано 08 грудня 2022 о 16:38

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України №2260 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час воєнного, надзвичайного стану” від 12.05.2022 року передбачено, що з 27.05.2022 року поновлюється можливість проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

Так, за результатами проведеної роботи з питань валютного нагляду  протягом січня - жовтня  2022 року проведено/взято участь у 35 перевірках,  в т.ч. планових - 14 та позапланових - 21.

За результатами перевірок нараховано пені за порушення граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД сумі 2060,5 тис.грн, узгоджено пені за порушення строків розрахунків (за актами перевірок поточного року) - 2060,5 тис.грн або 100% від нарахованих.

За перевірками поточного року сплачено до державного бюджету 1689,4 тис. грн пені за порушення строків розрахунків.