Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація доходів населення, підвищення рівня заробітної плати

, опубліковано 16 грудня 2022 о 15:10

Актуальним напрямком діяльності податкових органів залишається робота, направлена на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. З цією метою протягом січня - листопада цього року на засіданнях комісій, створених спільно з органами місцевої влади, заслухано посадових осіб 96  підприємств та 30 підприємців, якими підвищено рівень заробітної плати.

Крім того, проводилась індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та підприємцями. Протягом січня - листопада 2022 року проведено співбесіди з посадовими особами 259 підприємств та 210 підприємцями, якими також підвищено заробітну плату. В результаті підвищення рівня заробітної плати, бюджети усіх рівнів додатково отримали 747,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 62,3 тис. грн військового збору.

На засіданнях робочих груп, створених спільно з органами влади, заслухано 24 боржників, якими погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 16,2 млн грн та надійшло до бюджету 2,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Протягом січня-листопада 2022 року проведено 264 перевірки по дотриманню суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, за результатами яких донараховано 6493,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (сплачено 4084,1 тис. грн).

Внаслідок проведення контрольно-перевірочних та інших організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено та легалізовано 2732 фізичних осіб, забезпечено надходження 8169,4 тис. грн податків, зборів та обов’язкових платежів.

Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 2071 громадян, якими надавались різні послуги, без сплати податків, внаслідок чого надійшло 10628,9 тис. грн податкових платежів та єдиного внеску.