Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом 2022 року відвідувачам Центрів обслуговування платників надано 150,3 тис. адміністративних послуг

, опубліковано 13 січня 2023 о 13:19

Протягом січня-грудня 2022 року відвідувачам центрів всього надано 150,3 тис. адміністративних послуг.

Найбільше громадяни звертались за отриманням адміністративної послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього у січні-грудні 2022 року надано 63,1 тис. таких послуг.

Запитуваними також є послуги з реєстрації платників єдиного податку та видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цих послуг у січні-грудні 2022 року надано 22,9 тис. та 16,4 тис. відповідно.

Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.

З метою виконання Закону України «Про адміністративні послуги» для надання послуг і сервісів юридичним та фізичним особам – платникам податків та громадянам в області функціонує 24 Центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Вінницькій області.