Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про ставки збору з одноразового декларування

опубліковано 24 січня 2023 о 15:34

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування таких ставок:

- 5% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні та щодо об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні. Як альтернативу платник може обрати ставку 6% із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

- 9% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах, щодо права грошової вимоги до нерезидентів України, та щодо об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном. Як альтернативу платник може обрати ставку 11,5 % із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

- 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 28 лютого 2023 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації). Як альтернативу платник може обрати ставку 3% із сплатою податкового зобов’язання 3-ма рівними частинами.

Звертаємо увагу, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом, виключно в електронній формі, а  сплачений одноразовий збір у рамках податкової амністії йде до державного бюджету, з якого фінансується обороноздатність України.