Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно фізособі, у т. ч., військовослужбовцю, реєструватися у реєстрі, якщо на її розрахунковий рахунок надходять кошти як благодійні внески і направляються іншим військовослужбовцям – учасникам бойових дій для придбання ними спеціальних засобів?

опубліковано 31 січня 2023 о 11:40

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області відповідає, що  потрібно. Якщо фізична особа, у т. ч., яка є військовослужбовцем, отримує кошти на свій розрахунковий рахунок для подальшого їх перерахування іншим військовослужбовцям - учасникам бойових дій для придбання спеціальних засобів індивідуального захисту з метою застосування положень пп. «б» пп. 165.1.54 ПКУ доцільно зареєструватися у Реєстрі волонтерів.

При цьому для включення до Реєстру благодійник - фізична особа подає до територіального органу ДПС, у паперовій або електронній формі (в т. ч. з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг):

заяву із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім'я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності;

реєстраційний номер облікової картки платника податків;

або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті).

Включення до Реєстру здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня.

Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів затверджено наказом Мінфіну від 30 жовтня 2014 року № 1089 (далі - Порядок).