Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 4 місяці вінничани перерахували до бюджету майже 349,1 млн грн земельного податку та орендної плати

опубліковано 12 травня 2023 о 12:25

Протягом січня-квітня 2023 року платники Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів 349 млн 166,2 тис. грн земельного податку та орендної плати. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року ця сума зросла майже на більш ніж 62,9 тис. грн. Про це під час робочої наради в Вінницькій ОВА області зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

При цьому, вона повідомила, що внесок юридичних осіб-власників та орендарів земельних ділянок склав 300 млн 794,3 тис. грн. Поряд із цим фізичні особи перерахували до місцевої казни 48 млн 371,6 тис. грн цього податку. Позитивна динаміка за сплатою проти аналогічного періоду минулого року простежується і у одних, і у інших – майже 40,1 тис.грн та понад 22,8 тис. грн відповідно.

Принагідно Оксана Домерат нагадала, що плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. За розміром бюджетоформуючих надходжень місцевих бюджетів – це вагомий платіж, який поступається за розміром тільки податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку.