Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінничани сплатили понад 4.4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 23 травня 2023 о 14:47

Упродовж січня-квітня 2023 року з доходів фізичних осіб, працюючих на Вінниччині, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету майже 4 млрд 434,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксани Домерат,  близько 79 відсотків з цієї суми або 3 млрд 484,5 млн грн перераховано до місцевого бюджету. 

Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то як зауважує очільниця податкової служби Вінниччини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 34,6 відсотків. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили 1 млрд 140,4 млн грн. З них у своє розпорядження місцеві громади отримали майже 886,6 млн грн.

За словами Оксани Домерат, контроль за повнотою сплати ПДФО та легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності податкової служби Вінниччини. Адже податок на доходи фізичних осіб є головним бюджетоформуючим платежем. Нині він становить майже 55 відсотків зведеного та близько 80 відсотків місцевого бюджетів.