Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майно боржників Вінниччини на 71,5 млн грн –  у податковій заставі 

опубліковано 01 червня 2023 о 15:54

Управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Вінницької області інформує, що на 01.05.2023 по Вінницькій області в податкову заставу описано майно на загальну суму 71 млн 445,9 тис. грн, т.ч. на  32 млн 933,1 тис. грн - по юридичних особах-боржниках, та 38 млн 512,6 тис. грн - по фізичних особах-боржниках.  

З метою забезпечення погашення податкового боргу постійно проводиться робота щодо виявлення та опису майна підприємств боржників в податкову заставу. В обов’язковому порядку здійснюється аналіз поданої податкової звітності, фінансово - господарської діяльності боржників, аналізуються відомості з реєстрів майнових прав.

По боржниках, у яких відсутні активи, або їх недостатньо для погашення податкового боргу,  застосовуються норми пп.20.1.33 ст.20 ПКУ щодо звернення до суду про арешт  коштів та цінностей, що знаходяться в банківських установах, обслуговуючих платників податків, що допустили податковий борг.

Крім того, у тих випадках, коли боржник не допускає податкового керуючого до опису майна, або вчиняє інші перешкоди щодо виявлення майна (не допускав на територію, не надавав правовстановлюючі документи на майно, тощо) застосовуються норми п.89.4 ст.89 ПКУ або норми п.91.4 ст.91 ПКУ щодо зобов’язання боржника в судовому порядку виконати законні вимоги податкового керуючого та /або зупинення видаткових операцій на банківських рахунках боржника.

Для забезпечення виконання судових рішень щодо надання  дозволів на реалізацію заставного майна в рахунок погашення податкового боргу вживається передбачений чинним законодавством України комплекс заходів.

Додамо, що упродовж першого кварталу п.р. від реалізації заставного майна надійшло  963,3 тис. грн.