Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про усунення подвійного оподаткування

опубліковано 06 червня 2023 о 16:38

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що у разі отримання іноземних доходів, платник податку зобов’язаний включити їх до загального річного оподатковуваного доходу. Крім цього, платник податку зобов’язаний подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та оподаткувати отриманий іноземний дохід за ставкою 18%, крім: 

- доходів, визначених п.п.167.5.4 п.167.5 ст.167 ПКУ, що оподатковуються за ставкою, визначеною п.п.167.5.4 п.167.5 ст.167 ПКУ (9 %); 

- прибутку від операцій з інвестиційними активами, що оподатковується в порядку, визначеному п.170.2 ст.170 ПКУ; 

- прибутку контрольованих іноземних компаній, що оподатковується в порядку, визначеному п.170.13 ст.170 ПКУ; 

- виплат у грошовій/негрошовій формі у зв’язку з розподілом прибутку чи його частини, джерелом яких є утворення без статусу юридичної особи, створене на підставі правочину або зареєстроване відповідно до законодавства іноземної держави (території) без створення юридичної особи, яке оподатковуються в порядку, визначеному п. 170.11 прим. 1 ст. 170 ПКУ. 

Звертаємо увагу, що за наявності  міжнародних договорів між Україною та країною в якій знаходиться джерело виплати іноземного доходу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, платник може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Суми сплачених за межами України податків, зараховуються за правилами, встановленими ПКУ.