Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка в частині благодійних внесків

опубліковано 09 червня 2023 о 16:17

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що згідно з нормами Податкового кодексу України, до податкової знижки включаються надані чи перераховані платником неприбутковим організаціям благодійні внески.  Щоби реалізувати своє право на податкову знижку платнику слід подати до контролюючого органу декларацію про майновий стан та доходи. Зазначимо, що граничний термін подання податкової декларації – 31 грудня 2023 року.  Відтак, до податкової знижки за наслідками звітного податкового 2022 року.можна включити наступні благодійні внески: 

- суму коштів або вартості майна, переданих ним як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ у розмірі не більше 4 відс. суми загального річного оподатковуваного доходу платника податку, одержаного за наслідками звітного року у вигляді заробітної плати;  

- суму коштів або вартості лікарських засобів, переданих громадським об’єднанням та/або благодійним організаціям для надання медичної допомоги хворим з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).