Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коротко про підстави для нарахування податкового кредиту

, опубліковано 23 червня 2023 о 12:38

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту є належним чином складена та зареєстрована у встановлений термін в Єдиному реєстрі податкових накладних  податкова накладна. Проте є певні виключення. Зокрема, підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є:  

- транспортний  квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;  

- бухгалтерська довідка, складена відповідно до пункту 36 підрозділу 2 розділу XX цього Кодексу; 

- касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку).