Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Вінниччини сплачено 196,2 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 11 серпня 2023 о 08:32

 «Впродовж січня-липня 2023 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло майже 196,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»,– зазначила під час зустрічі з керівниками територіальних громад Гайсинщини в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат –«Зазначена сума перевищує прогнозовану на 30,7 млн грн.  Поряд із цим, проти аналогічного періоду минулого року, надходження зросли на більш ніж 60,1 млн грн».

Наразі, за словами посадовця, понад 70,8 відсотків із загальних надходжень податку на нерухомість або близько 139,0 млн грн сплатили юридичні особи. Решту, понад 57,2 млн грн, перерахували до місцевих бюджетів громадяни.

Принагідно Оксана Домерат нагадала присутнім, що до 1 липня 2023 року повідомлення-рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, були надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі. Відтак упродовж 60 календарних днів, з дня отримання таких повідомлень, платники зобов'язані перерахувати суму податку на зазначені у повідомленні реквізити.

Утім наголосила: «Якщо ви є потенційним платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, але з певних причин не отримали повідомлення-рішення, або ж у вас відбулись операції з нерухомістю, про які не знають у контролюючих органах, то запрошуємо вас для звірки до Центрів обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси (реєстрації)».