Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проти минулорічного місцеві бюджети Вінниччини зросли на 1,7 млрд  грн 

опубліковано 14 серпня 2023 о 08:52

«Упродовж січня-липня 2023 року місцеві бюджети Вінниччини у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, стали багатшими на більш ніж 1,7 млрд грн податкових надходжень», – повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат під час зустрічі з громадськістю області. Всього ж, за рахунок податків, зборів та інших податкових платежів, упродовж 7 місяців 2023 року до бюджетів місцевих громад надійшло майже 9,0 млрд  грн. 

Посадовець зауважила, що порівняно з аналогічним періодом 2022 року на більш ніж 1,2 млрд грн збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб, на 131,5 млн грн – плати за землю та на 134,5 млн грн – платежі єдиного податку.

За словами Оксани Домерат у трійці найважливіших платежів до місцевих бюджетів залишаються податок на доходи фізичних осіб (72,8 відсотків надходжень), єдиний податок (11,2 відсотків надходжень) та плата за землю (7,5 відсотків надходжень). 

„Саме цим податкам необхідно приділяти найбільшу увагу піж час наповнення місцевих бюджетів”, – підсумувала очільник податкової  служби Вінниччини, – „Натомість у тісній взаємодії з місцевими громадами, іншими контролюючими органами та органами державної влади – шукати резерви та працювати над розширенням бази оподаткування задля спільної Перемоги”.