Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вінниччини продовжують навчатись

опубліковано 29 серпня 2023 о 12:05

Щоб навчати інших – треба бути обізнаним самим. У цьому переконані у Головному управлінні ДПС у Вінницькій області. Відтак, щотижнево вивчають новації податкового  законодавства.

Ось і сьогодні продовжили детальний розгляд останніх змін, запроваджених Законом України від 30.06.2023 №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Цього разу спікером на навчанні була начальник управління податкового аудиту Тетяна Андреяшкіна. Вона, зокрема, зупинилась на питаннях застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій в умовах дії ЗУ №3219 та нагадала про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Вона підкреслила, що останні законодавчі зміни не призведуть до тиску на бізнес, оскільки ДПС використовує ризикоорієнтований підхід до планування перевірок і перевірятимуться лише ті платники, які мають високий ризик порушення законодавства. 

У свою чергу начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій та спрощеної системи оподаткування  управління оподаткування юридичних осіб Вікторія Оніщенко повідомила про внесення змін до форми декларації з податку на прибуток та до нормативу відрахувань частини чистого прибутку (доходу). Окрім того поінформувала присутніх про роз’яснення ДПС щодо обліку гуманітарної допомоги.