Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дорогі авто вінничани сплатили 3,2 млн грн транспортного податку

опубліковано 31 серпня 2023 о 15:30

Упродовж січня-липня 2023 року за елітні дорого вартісні автомобілі платники податків Вінниччини сплатили понад 3,2 млн грн транспортного податку. За словами начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат проти семи місяців 2022 року розмір перерахованого транспортного податку зріс на 839,6 тис. грн.

У загальній сумі сплаченого до бюджетів місцевих громад транспортного податку внесок юросіб склав майже 2,0 млн грн. Решту – понад 1,2 млн грн перерахували громадяни. 

Очільник податкового відомства області нагадує, що наразі згідно з п.п. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 розд. ХІІ ПКУ платниками транспортного податку є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до п.п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ є об’єктами оподаткування.

Для достовірності нарахування цього податку або у разі сумнівів щодо розміру нарахувань у податковому повідомленні-рішенні, посадовець радить платникам звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних.

Разом з тим, фізичні особи, які мають кваліфікований електронний підпис, можуть переглянути інформацію щодо складених податкових повідомлень-рішень та нарахованих сум транспортного податку, в приватній частині Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.