Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ДПС у Вінницькій області про новації податкового законодавства спілкувались з платниками у ТРЦ «Анастасія»

опубліковано 14 вересня 2023 о 16:46

На Вінниччині триває інформування платників податків та громадськості щодо останніх законодавчих змін, серед яких, зокрема новації податкового законодавства, запроваджені ЗУ № 3219-ІX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану».

Під час сьогоднішньої зустрічі у ТРЦ «Анастасія», що розташований у обласному центрі, фахівці ГУ ДПС у Вінницькій області надали роз’яснення стосовно реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265) у зв’язку з набранням чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219). Податківці проінформували, що з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відновлена відповідальність суб’єктів господарювання за недотримання положень Закону № 265, повідомили про розміри штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються за такі порушення. Акцентували увагу, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок та довели до платників інформацію про безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання ПРРО. 

У ході діалогу спеціалісти податкової служби Вінниччини відповіли на запитання щодо застосування РРО/ПРРО, а також наголосили, що сумлінне виконання платниками податкових зобов’язань забезпечує економічну підтримку не тільки регіону, а і усієї держави, гарантує своєчасність соціальних виплат. 

Під час зустрічей кожній фізичній особі – підприємцю була вручена тематична друкована продукція. 

Робота мобільних груп продовжується. Слідкуйте за нашими анонсами на субсайті ГУ ДПС у Вінницькій області офіційного вебпорталу ДПС за покликанням https://vin.tax.gov.ua/

Або долучайтесь до нашої сторінки у Facebook за покликанням https://www.facebook.com/tax.vinnytsia