Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями)!

опубліковано 29 вересня 2023 о 08:43

Управління контролю за підакцизними товарами на виконання пункту ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Форма податкової Декларації акцизного податку (далі - Декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 року № 14  із змінами та доповненнями.

У рядках “Д 1.1 - Д 1.n” розділу “Д” Декларації у другій графі зазначається код території згідно з третім або додатковим (за наявності) рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 року № 290 “Про затвердження Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад” із змінами та доповненнями.

Невід'ємною частиною декларації акцизного податку є відповідні додатки. Зокрема, розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів здійснюється у   Додатку 6 до Декларації. 

Враховуючи викладене, необхідно в рядку “Код території” Додатку 6 та розділі “Д” Декларації акцизного податку зазначати код територіальної громади в якій знаходиться господарська одиниця з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а також Декларацію необхідно подавати до ДПІ за  місцезнаходженням пунктів продажу підакцизних товарів (алкогольних напоїв). 

Для отримання консультації або практичної допомоги щодо заповнення та подання Декларації акцизного податку, звертайтеся до Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за адресою: м. Вінниця,   вул. Костянтина Василенка, 21 та за телефонами: (0432) 55-67-16 або (068) 446-42-41.

Додаткові матеріали