Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині податківці встановили надання послуг суб’єктом без державної реєстрації

опубліковано 28 вересня 2023 о 14:53

За результатами заходів працівниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Вінницькій області встановлено особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації як фізичної - особи підприємця. 

Так, в ході відпрацювання звернення директора одного з  Товариств зареєстрованого у м. Київ, в якому було зазначено що колишній працівник їхнього підприємства на теренах Вінницької області надає послуги з прання килимів від їх імені, працівниками підрозділу фактичних перевірок отримано письмові пояснення суб’єктів господарювання, які підтверджували численні  факти незаконної підприємницької діяльності особою зазначеної в зверненні. За результатами вжитих заходів стосовно особи за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП, яка передбачає накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує, що здійснення господарської діяльності потребує належного оформлення та безумовного дотриманням норм чинного законодавства.