Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про звільнення від відповідальності

опубліковано 02 жовтня 2023 о 08:45

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що фізичні особи-підприємці (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати із 1 січня 2022 РРО або програмні РРО. Разом з тим, нормами Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги). Водночас, зазначеним документом низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, що вчинені у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року. Відтак, суб’єкти господарювання не нестимуть відповідальності за порушення вимог Закону № 265, вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на: 

тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, – по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій; 

територіях активних бойових дій, – по дату завершення бойових дій на відповідних територіях; 

територіях можливих бойових дій, – по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях. 

Звертаємо увагу, що вказана пільга не застосовується за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.