Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-вересня 2023 року відвідувачі ЦОП Вінниччини отримали 136,9 тисяч адміністративних послуг 

опубліковано 17 жовтня 2023 о 08:37

Протягом січня-вересня 2023 року відвідувачам Центрів обслуговування платників, що функціонують на Вінниччині надано 136,9 тисяч адміністративних послуг. Про це інформують в управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС у Вінницькій області

У підрозділі нагадують, що з метою виконання Закону України «Про адміністративні послуги» для надання послуг і сервісів юридичним та фізичним особам – платникам податків та громадянам в області функціонує 24 центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Вінницькій області.

Найбільше громадяни звертались за отриманням адміністративної послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього у січні-вересні 2023 року надано 55,0 тис. таких послуг.

Запитуваними також є послуги з надання витягу з реєстру платників єдиного податку та видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цих послуг у січні-вересні 2023 року надано 18,4 тис. та 17,4 тис. відповідно.

Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій  зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.