Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про детінізацію доходів населення та підвищення рівня заробітної плати на Вінниччині

опубліковано 20 жовтня 2023 о 08:43

Управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Вінницькій області повідомляє, що актуальним напрямком діяльності податкових органів залишається робота, спрямована на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. З цією метою протягом січня-вересня п.р. на засіданнях комісій, створених спільно з органами місцевої влади, заслухано посадових осіб 72 підприємств та 31 підприємців, якими підвищено рівень заробітної плати.

Крім того, проводилась індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та підприємцями. Протягом січня-вересня 2023 року проведено співбесіди з посадовими особами 172 підприємств та 89 підприємцями, якими також підвищено заробітну плату. 

В результаті підвищення рівня заробітної плати, бюджети усіх рівнів додатково отримали 321,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 26,8 тис. грн військового збору.

На засіданнях робочих груп, створених спільно з органами влади, заслухано 32 боржника, якими погашено заборгованість із заробітної плати в сумі 29 млн 831,6 тис. грн, до бюджету надійшло 5 млн 369,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Протягом січня-вересня 2023 року проведено 289 перевірок з дотримання суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів. За результатами цих перевірок донараховано 1 млн 183,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, з яких наразі сплачено 1 млн 364,9 тис. грн (з урахуванням сплати за перевірками минулих років).