Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівцями ГУ ДПС у Вінницькій області встановлено факти торгівлі через Інтернет без застосувння РРО/ПРРО

опубліковано 25 жовтня 2023 о 16:59

Працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області проводиться активна робота з виявлення порушень при продажу товарів через мережу Інтернет.

Так, на днях, було проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання Вінницької області, що здійснює реалізацію побутової хімії в мережі Інтернет.

В ході перевірки встановлено не застосування реєстраторів розрахункових операцій на повну суму проведених операцій та не видачу розрахункових документів встановленого зразка при здійсненні реалізації товарів.

Слід зазначити, що за не проведення розрахункової операцій через РРО/ПРРО або не видачу розрахункового документа встановленого зразка суб’єктам господарювання загрожує відповідальність від 25 до 150 відсотків вартості реалізованих з порушенням товарів. 

Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків на підприємця було складено протокол про адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує на необхідність дотримання порядку проведення розрахунків у разі продажу товарів через мережу Інтернет, у тому числі з використанням послуг посередників з доставки товарів операторами поштового зв’язку та посередників з отримання переказів коштів у т. ч. небанківськими надавачами фінансових (платіжних) послуг.