Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працюєте без РРО/ПРРО – наражаєте себе на фінансові санкції

опубліковано 30 жовтня 2023 о 14:17

Податківцями Вінниччини продовжується активна робота з виявлення порушень при продажу товарів через мережу Інтернет.

Так, нещодавно, працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено фактичні перевірки суб’єктів господарювання Вінницької області, що здійснюють реалізацію товарів в мережі Інтернет, а саме продаж автомобільних аксесуарів та світлового обладнання.

В ході даних перевірок встановлено факт проведення розрахунків на повну суму проведених операцій без використання РРО/ПРРО та не видачу розрахункових документів встановленого зразка при здійсненні реалізації товарів.

Слід зазначити, що за не проведення розрахункової операцій через РРО/ПРРО або не видачу розрахункового документа встановленого зразка суб’єктам господарювання загрожує відповідальність від 25 до 150 відсотків вартості реалізованих з порушенням товарів. 

Також, було встановлено порушення ведення обліку товарів за місцем їх реалізації, штрафна санкція за яке становить 100% вартості необлікованих товарів.

Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків на підприємців було складено протоколи про адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує на необхідність дотримання порядку проведення розрахунків у разі продажу товарів через мережу Інтернет, у тому числі з використанням послуг посередників з доставки товарів операторами поштового зв’язку та посередників з отримання переказів коштів у т. ч. небанківськими надавачами фінансових (платіжних) послуг.