Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 9 місяців поточного року платники Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів 237,1 млн грн податку за нерухомість

опубліковано 31 жовтня 2023 о 10:58

Упродовж січня-вересня 2023 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло 237 млн 74,7 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомляє в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. 

Проти суми податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, нинішні надходження зросли на 70 млн 182,1 тис. грн або на 42,1 відсотка,

За словами посадовиці із загальної суми плати за нерухомість юридичні особи перерахували до місцевої казни близько 149,8 млн грн, фізичні особи – майже 87,3  млн грн. При цьому у обох категорій платників є позитивна динаміка проти показників минулого року – + 48,2 млн грн та +22,0 млн грн відповідно .

Нагадуємо, що згідно з пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні особи, які зобов’язані перерахувати його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, та юридичні особи, що вносять податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Разом із тим, уточнити суму нарахованого зобов’язання, надати документи про зміну власника тощо можна у Центрах обслуговування платників Вінниччини за місцем своєї податкової адреси.