Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Вінниччини продовжується активна робота з виявлення порушень при продажу товарів через мережу Інтернет

опубліковано 09 листопада 2023 о 11:14

Так, нещодавно, працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання м. Вінниці, який здійснює реалізацію товарів в мережі Інтернет та у власній мережі магазинів електронної техніки. А саме, було здійснено замовлення в мережі Інтернет кілька одиниць складної побутової техніки, а розрахунок за товари проведено в пункті отримання товарів у власному мережевому магазині суб’єкта. Відтак, було встановлено факт проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО та, відповідно, невидачу розрахункових документів.

Звертаємо увагу, що за таке порушення законодавчими нормами встановлено відповідальність від 25 до 150 відсотків вартості реалізованих товарів. Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків підприємець понесе і адміністративну відповідальність.

ГУ ДПС у Вінницькій області наголошує на необхідності дотримання порядку проведення розрахунків, в тому числі і при продажу товарів через мережу Інтернет, і нагадує громадянам про можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків, здійснення господарської діяльності без державної реєстрації тощо.