Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працюєте без РРО/ПРРО - чекайте на перевірку

опубліковано 16 листопада 2023 о 11:49

Працівниками ГУ ДПС у Вінницькій області на днях проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання Вінницької області, що здійснює реалізацію мобільних телефонів, гаджетів та аксесуарів.

В ході перевірки встановлено не застосування реєстраторів розрахункових операцій на повну суму проведених операцій та не видачу розрахункових документів встановленого зразка при здійсненні реалізації товарів, а також порушення порядку ведення обліку товарів за місцем їх реалізації.

Слід зазначити, що за не проведення розрахункової операцій через РРО/ПРРО або не видачу розрахункового документа встановленого зразка суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність з продажу складної побутової техніки загрожує відповідальність від 100 до 150 відсотків вартості реалізованих з порушенням товарів. 

Орієнтовна сума штрафних фінансових санкцій за результатами перевірки становить близько 500 тис. грн.

Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків, на підприємця було складено протокол про адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує на необхідності дотримання порядку проведення розрахунків у разі продажу товарів та веденні обліку товарних запасів.