Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порушення у сфері застосування РРО/ПРРО можна інформувати як на «гарячі лінії», так і на чат-бот

опубліковано 20 листопада 2023 о 08:34

Податківці Вінниччини продовжують активну роботу з виявлення порушень при продажу товарів без застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій .

Так, нещодавно, працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання Вінницької області, що здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (мобільні телефони та аксесуари до них).

В ході даної перевірки встановлено факт проведення розрахунків на повну суму проведених операцій без використання РРО/ПРРО та не видачу розрахункових документів встановленого зразка при здійсненні реалізації товарів.

Слід зазначити, що за не проведення розрахункової операцій через РРО/ПРРО або не видачу розрахункового документа встановленого зразка суб’єктам господарювання, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту загрожує відповідальність від 100 до 150 відсотків вартості реалізованих з порушенням товарів. 

Також, було встановлено порушення ведення обліку товарів за місцем їх реалізації, штрафна санкція за яке становить 100% вартості необлікованих товарів.

Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків на підприємця було складено протокол про адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Загалом орієнтована сума штрафних санкцій за порушення податкового законодавства за результатами перевірки перевищить десять тисяч гривень.

Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує на необхідність дотримання порядку проведення розрахунків у разі продажу товарів через мережу Інтернет, у тому числі з використанням послуг посередників з доставки товарів операторами поштового зв’язку та посередників з отримання переказів коштів у т. ч. небанківськими надавачами фінансових (платіжних) послуг. 

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області наголошує, що податківцями постійно здійснюється моніторинг скарг та звернень громадян щодо порушення законодавства в частині здійснення розрахунків та регулярно проводиться обстеження об’єктів торгівлі. Тому, про порушників громадяни можуть інформувати за телефоном гарячої лінії ДПС України 0-800-501-007, або Головне управління ДПС у Вінницькій області за телефоном 067-358-39-03 чи на адресу Telegrambot@pos_bot.