Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За систематичне порушення законодавчих норм платнику доведеться сплатити більш ніж 30 мільйонів гривень

опубліковано 19 грудня 2023 о 14:37

Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре закликає суб’єктів господарювання, дотримуватись Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Адже дотримання законодавчих норм використання РРО/ПРРО не тільки сприяє збільшенню надходжень до Державного бюджету України, але й унеможливлює отримання платником фінансової шкоди.

Як приклад, в грудні поточного року працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Вінницькій області, які були залучені до проведення документальної планової перевірки одного із суб’єктів господарювання, встановлено численні факти непроведення розрахункових операцій через реєстратор розрахункових операцій протягом декількох років. Як результат, винесено рішення про застосування штрафних санкцій у розмірі більш ніж 30 млн грн. В цій ситуації відрадно те, що такі приклади не носять масового характеру, а є поодинокими.

Головне управління ДПС у Вінницькій області дякує всім сумлінним платникам податків, які, поповнюючи державну скарбницю, сприяють пришвидшенню Перемоги України у боротьбі з загарбником та вчергове закликає суб’єктів господарювання до безумовного дотримання всіма платниками норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».