Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Вінниччини зареєстрували 27,4 тис. РРО/ПРРО 

опубліковано 21 грудня 2023 о 12:08

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області повідомляє, що у службі спостерігають стійке зростання кількості зареєстрованих та поставлених на облік РРО/ПРРО.

Дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь споживачам, бюджету країни та поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій.

Слід зауважити, що нове законодавство відкрило можливість використовувати замість традиційних – спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна встановити, у тому числі і на смартфон. Держава, контролюючий орган, забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання, а також безкоштовно підтримуватиме роботу програми.

Однією з найголовнішою  ціллю  нових законів про РРО, є  захист права споживачів та сумлінних представників бізнесу, а також виведення із тіні деяких секторів економіки. Боротьба з контрабандою – це не тільки питання додаткових надходжень в бюджет-це питання нашої з вами безпеки.  

Ще у вересні поточного року - понад 17,3 тис. платників податків Вінниччини проводили свої розрахунки через – більш ніж 24,8 тис. зареєстрованих РРО/ПРРО. За час, що минув помітно збільшилась кількість суб’єктів господарювання, які приєднались до обов’язку, щодо фіскалізації своїх розрахунків, тож станом на сьогодні ця цифра вже становить майже  27,4 тис. зареєстрованих РРО/ПРРО. 

Застосування РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів завдяки праву останніх вимагати фіскальний чек. Споживач також має право на вільне використання електронних платіжних засобів.

Зазначені норми сприяють прозорим та рівним конкурентним умовам для всіх учасників ринку та несуть в собі загрози тільки для недобросовісних його учасників.

Отже, норми обов’язкового використання РРО/ПРРО сприяють збільшенню надходжень до Державного бюджету України, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.

Це, у свою чергу, посилить спроможність нашої держави забезпечувати нагальні потреби її захисників та захисниць в умовах воєнного стану та належної соціальної підтримки громадян.

Дякуємо сумлінним платникам податків, які, поповнюючи державну скарбницю, сприяють перемозі України у боротьбі з загарбником.