Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корисне юридичним особам - платникам податку на нерухомість

опубліковано 07 лютого 2024 о 08:33

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України 10 квітня 2015 року № 408 затверджено форму податкової декларації податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому невід'ємною частиною податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує правильність нарахування податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта(ів). За відсутності у платника відповідного виду об'єкта оподаткування тип додатка, в якому обчислюється податкове зобов'язання для такого виду об'єкта оподаткування, до декларації не додається. Наказом Міністерства фінансів України 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» визначено код та найменування податку. А саме: 

18010100 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості,  

18010400 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів нежитлової нерухомості.  

Тож при заповненні декларації слід звертати увагу на тип об’єкту оподаткування ( житлова чи нежитлова нерухомість) та правильно відображити його у відповідному додатку.