Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні власники нерухомості Вінниччини сплатили 54,7 млн грн податку

опубліковано 26 лютого 2024 о 10:24

У січні 2024 року власники нерухомості перерахували до місцевих бюджетів Вінниччини майже 54,7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксани Домерат, зазначена сума перевищує надходжень аналогічного періоду минулого року на більш ніж 18,7 млн грн.

Майже 79,6 відсотків із загальних надходжень податку на нерухомість або понад 43,5 млн грн сплатили юридичні особи. Решта – це внесок громадян.

Посадовець нагадує, що до 1 липня 2023 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, будуть надіслані усім власникам «понаднормових» квадратних метрів житлової площі. Наразі у потенційних платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки або у громадян, які подарували чи продали нерухомість, тощо є можливість до цього терміну здійснити звірку даних у податкових підрозділах за місцем своєї податкової адреси (реєстрації) та внести відповідні зміни.