Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло 76,8 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 20 березня 2024 о 14:34

Протягом січня-лютого 20234 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло понад 76,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з аналогічним періодом 2023 року надходження зросли на більш ніж 30,5 млн грн, або на 65,9 відсотків. 

У загальній сумі податку за нерухомість внесок юридичних осіб склав майже 52,9 млн грн. У цей же час громадяни перерахували до місцевої казни близько 24,0 млн грн.

Головне управління ДПС у Вінницькій області нагадує, що ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування. (п.п. 266.5.1 п. 266.5 ст. 265 Податкового кодексу України).