Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дороговартісні авто вінничани вже сплатили 1,3 млн грн транспортного податку

опубліковано 25 березня 2024 о 11:24

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб упродовж двох місяців 2024 року вінницькі власники дороговартісних автомобілів сплатили до місцевого бюджету 1 млн 324,5 тис. грн транспортного податку, з них 834,7 тис. грн - юридичні особи, 489,9 тис. грн - фізичні особи.

Загальна сума транспортного податку перевищує минулорічну, перераховану впродовж січня-лютого 2023 року, на 75,7 відсотків або на 570,6 тис. грн.

Нагадаємо, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Щодо ставки транспортного податку, то вона становить 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто. 

Додамо, що серед престижних марок авто, за які найчастіше платники Вінниччини сплачували транспортний податок, марки: MERCEDES, AUDI та BMW. Наразі половина елітних авто обліковується у м. Вінниця.