Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі уваги засідання Координаційної ради - наповнення місцевих бюджетів Вінниччини

опубліковано 26 березня 2024 о 16:37

Сьогодні відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради. На порядку денному - виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області та зведеного бюджету області за 2023 рік, стратегічні цілі, основні пріоритети соціально-економічного розвитку та зведеного бюджету Вінницької області на 2024 рік тощо. 

З питань сплати місцевих податків і зборів та виконання дохідної частини місцевих бюджетів присутніх інформувала в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. Серед іншого посадовець зазначила, що минулоріч місцеві бюджети Вінниччини отримали близько 15,9 млрд грн податкових надходжень. У порівнянні з 2022 роком надходження зросли майже на 1,4 млрд грн. 

Серед трійки лідерів бюджетоформуючих платежів Оксана Домерат виокремила податок на доходи фізичних осіб – майже 11,4 млрд грн, єдиний податок – близько 2,0 млрд грн та плата за землю - майже 1,3 млрд грн. 

Зважаючи на те, що на ці три платежі припадає майже 91,8% усіх податкових надходжень, які були спрямовані до місцевого бюджету Вінниччини у 2023 році, на засіданні, серед іншого, було вирішено консолідувати зусилля бізнесу, влади, контролюючих органів та громадськості на легалізації зайнятості населення, ефективному використанні та проведенні інвентаризації земельних ділянок, роботі з виторгами, своєчасній сплаті та погашенню боргів з ЄСВ, роботі з резервами тощо.  

Тож продовжуємо працювати на нашу спільну Перемогу – військові тримають оборону на передових рубежах, а бізнес фінансово підтримує країну в тилу.