Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про терміни розгляду скарги

опубліковано 17 квітня 2024 о 08:33

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що Законом України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків. Відтак, починаючи з 16 червня 2024 року платники податків зможуть взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції. Зокрема, скарга на рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, розглядається в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, комісією центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, протягом:

10 календарних днів, наступних за днем отримання такої скарги, якщо платник податків, який подав скаргу, не виявив бажання взяти участь у розгляді скарги;

30 календарних днів, наступних за днем отримання такої скарги, якщо платник податків, який подав скаргу, виявив бажання взяти участь у розгляді скарги. При цьому, термін розгляду скарги не може бути продовженим.