Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як платнику податків дізнатися про свій податковий борг та сплатити його?

опубліковано 22 квітня 2024 о 08:36

Про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості з платежів, платник податків може дізнатися скориставшись сервісом ДПС України «Електронний кабінет» за покликанням http://cabinet.tax.gov.ua 

або на вебпорталі ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП (кваліфікований електронний підпис), отриманого від будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

Меню «Стан розрахунків з бюджетом» у приватній частині Електронного кабінету надає користувачу доступ до даних особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (тобто даних інтегрованої картки платника), де відображається зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення. 

Крім того, у меню «Стан розрахунків з бюджетом» Електронного кабінету платника відображаються і реквізити для сплати податків. 

Також реквізити можна завантажити з вебпорталу ДПС України. Для цього слід скористатися меню «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Для зручності платників податків ДПС запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». Відтак інформацію про стан розрахунків з бюджетом відображено у розділі «Послуги» застосунку ( застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS). 

При наявності боргу перед бюджетом, оплату можна здійснити, як через Електронний кабінету платника, так і через мобільний застосунок «Моя податкова» (розділ «Послуги», вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» та розділ «Мої дані», вкладка «Мої ППР»), скориставшись однією з платіжних систем. 

Борг необхідно сплачувати за відповідним кодом 140 (погашення податкового боргу). 

В цей надскладний для країни час кожен може долучитися до підтримки економіки задля забезпечення пришвидшення Перемоги над ворогом! Кожна сплачена до бюджету гривня працює на ЗСУ!