Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про заповнення розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» податкової декларації про майновий стан і доходи з типом «Звітна» або «Звітна нова» як «довідкова», що містить Додаток ЄСВ 2 з типом форми «добровільна участь»

опубліковано 24 квітня 2024 о 08:31

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що фізичні особи, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають Податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143, далі – Наказ № 143) (далі – Декларація), у складі якої формують додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» з типом форми «добровільна участь» (далі – Додаток ЄСВ 2).

Відповідно до п.п. 1 п. 1 розд. ІІІ Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом № 143 (далі – Інструкція), Декларація з типом «Звітна» або «Звітна нова» із одночасним зазначенням додаткової позначки «довідкова» – це Декларація, що подається, зокрема, особами, які беруть участь у добровільному страхуванні.

У Декларації з типом «Звітна» або «Звітна нова» із зазначенням додаткової позначки «довідкова», що містить Додаток (Додатки) ЄСВ 2 з типом форми «добровільна участь» або Додаток (Додатки) ЄСВ 3 «Розрахунок збільшення або зменшення сум зобов’язань з єдиного внеску за результатами проведеної документальної перевірки» з типом форми «після документальної перевірки», обов’язковим є заповнення всіх розділів Декларації.