Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правомірність застосування податківцями штрафу підтримано рішенням суду

опубліковано 08 травня 2024 о 08:25

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що роздрібна торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним може здійснюватися суб`єктами господарювання за наявності у них відповідної ліцензії. Крім того, у разі здійснення особою операцій з реалізації та зберігання пального іншим особам, на неї покладено обов`язок: 

а) зареєструвати у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового усі акцизні склади; 

б) обладнати акцизні склади, на території яких здійснюється зберігання, реалізація пального, витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованому на акцизному складі, та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі, зареєструвавши в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі. 

При перевірці одного із суб'єктів господарювання було виявлено порушення вказаних вимог, в результаті чого платнику нараховано штрафну санкцію. Платник не погодився з рішенням контролюючого органу та розпочав процедуру оскарження. Проте, Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду від 16.04.2024 у справі №380/7245/21 касаційну скаргу позивача залишено без задоволення; рішення Львівського окружного адміністративного суду від 04.04.2022 та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 12.10.2022 – залишено без змін. 

Детальніше за покликанням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/779902.html