Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 4 місяці вінничани перерахували до бюджету 423,0 млн грн плати за землю

опубліковано 17 травня 2024 о 11:35

Протягом січня-квітня 2024 року платники Вінниччини перерахували до бюджету 422 млн 982,1 тис. грн плати за землю. Ці кошти у повному обсязі були зараховані до бюджетів місцевих громад. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року сума надходжень зросла майже на 21,1 відсоток або на більш ніж на 73,8 млн грн. Про це під час робочої наради у Вінницькій ОВА інформувала в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

При цьому, вона повідомила, що внесок юридичних осіб-власників та орендарів земельних ділянок склав 362 млн 59,0 тис. грн. Поряд із цим фізичні особи перерахували до місцевої казни 60 млн 923,1 тис. грн цього податку. Позитивна динаміка за сплатою проти аналогічного періоду минулого року простежується і у одних, і у інших – це майже 61,3 млн.грн та близько 12,6 млн грн, відповідно.

Принагідно Оксана Домерат нагадала, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. За розміром бюджетоформуючих надходжень місцевих бюджетів він поступається за розміром тільки податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Відтак, у місцевих громадах мають бути зацікавлені у повному обліку об'єктів оподаткування платою за землю.