Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року відвідувачам ЦОП Вінниччини надано 66,8 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 22 травня 2024 о 11:45

Протягом січня-квітня 2024 року відвідувачам ЦОП Вінниччини надано 66,8 тисяч адміністративних послуг. Про це інформують в управлінні податкових сервісів ГУ ДПС у Вінницькій області  

Тут нагадують, що з метою виконання Закону України «Про адміністративні послуги» для надання послуг і сервісів юридичним та фізичним особам – платникам податків та громадянам в області функціонує 24 Центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Вінницькій області.

За звітний період найбільше громадяни звертались за отриманням адміністративної послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього у січні-квітні 2024 року надано 25,5 тис. таких послуг.

Запитуваною була також послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору та надання витягу з реєстру платників єдиного податку. Цих послуг у січні-квітні 2024 року надано 12,3 тис. та 7,3 тис. відповідно.

Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій  зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.